Зошто не треба да користите антибактериски сапун? Антибактериските сапуни, гелови и влажни марамчиња можеби предизвикуваат повеќе штета отколку добро. Истражувањата на федералната агенција за храна и лекови на САД (FDA) покажаа дека овие антибактериски производи, иако ги убиваат поголемиот дел од бактериите, истовремено даваат простор за формирање на бактерии кои што се отпорни на стандардните антибиотици. Погледнете во видеото зошто е тоа така.

Posted by Fedor - Organic Goat Milk Natural Soap on Wednesday, 14 December 2016